Rondleiding voor individuelen

Elk weekend van maart tot december biedt Arkadia rondleidingen voor individuelen over originele en vaak ongekende thema's rond bouwkundig erfgoed en de hedendaagse stad. U zal modernistische huizen uit het interbellum kunnen ontdekken, kunstenaarsateliers, min of meer geheime parken en groene ruimtes, tentoonstellingen van hedendaagse kunst, en veel meer.

Met een team van gespecialiseerde kunsthistorici staat Arkadia garant voor kwaliteit en toegankelijke ontdekkingen. Veel plezier!

Reserveren is verplicht via deze website, de betaling gebeurt online en tickets zijn niet inwisselbaar en niet terugbetaalbaar.

Arkadia_Varietes%C2%A9KarinVermeire.jpg

Le "Variétés"

Construit par Victor Bourgeois et Maurice Gridaine en 1937, le Variétés est initialement conçu pour être à la fois une salle de concert, un théâtre, un music-hall et un cinéma, affectation exclusive des lieux à partir de 1954. Il reste aujourd’hui un cinéma d’exception dans l’histoire des salles...

Architecture contemporaine Architecture moderniste
Arkadia_101%25%C2%A9KarinVemreire_0.jpg

101% wandeling in Laken en Jette

Het 101e% programma, opgezet door de SLRB, Het 101e% programma, opgezet door de SLRB, maakt het mogelijk om unieke hedendaagse kunstwerken te creëren op sociale woonlocaties om het welzijn van de huurders en de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren. De werken zijn het resultaat van een...

Architecture contemporaine Art contemporain Patrimoine
Datums Taal Prijs Hoeveelheid
Français
€ 0,00
Anglais
€ 0,00
Français
€ 0,00
Anglais
€ 0,00
Arkadia-tapta-Simon-Bolivard-Karin-Vermeire2.jpg

De pleinen van Brussel : De Simon Bolivarlaan en de Esprit ouvert van Tapta

De meerderheid van de Brussels pleinen zijn vrucht van constructies en/of afbraken van verschillende periodes. Een plein doet dienst als ontmoetingsplaats waar architectuur en kunstwerken zo worden ingericht dat het een plek van uitwisseling, circulatie en leven wordt.

We nodigen u hier uit om het...

Architecture contemporaine Patrimoine