Over ons

Sinds 1983 onderzoekt Arkadia de rijkdom van het Belgische en Brusselse erfgoed en ontwikkelt het een groot aantal culturele projecten, vooral in Brussel. De thematieken variëren van architectuur en stedenbouw tot cultuur, beeldende kunst en ideologie van de middeleeuwen tot vandaag.

De stad en haar architecturale ontwikkelingen zien en begrijpen, artistieke creaties benaderen en betekenis geven, dit zijn de activiteiten die we met het publiek willen delen.

Arkadia vzw

Als specialisten in bouwkundig erfgoed en hedendaagse kunst (her)ontdekken we de stad door middel van rondleidingen en conferenties in verschillende talen. We ontwikkelen daarbij als het ware een pedagogie van de blik, omdat we ervan overtuigd zijn dat het zien en begrijpen van je stad helpt om ze te bewaren en te verdedigen.
Onze activiteiten :

  • Rondleidingen te voet, met de bus, met de metro
  • Conferenties
  • Educatieve projecten
  • Uitzonderlijke interieurbezoeken
  • Corporate events

 

Onze expertise:

  • Ons team bestaat uit 60 professionele gidsen met een achtergrond in geschiedenis en kunstgeschiedenis. Elke gids heeft zijn specialiteiten (tijdskader, materie, artistiek veld), wat een hoge kwaliteit van het bezoek oplevert. We bieden rondleidingen in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans en Hongaars.

 

Afhankelijk van uw profiel biedt Arkadia u een aangepaste formule aan:

  • Individueel, u wil deelnemen aan een van onze wandelingen: we bieden jaarlijks een programma aan voor individuelen gericht op Brussel, waarin de geschiedenis en de hedendaagse stad onder de loep worden genomen. (vooral in het Frans)
  • U wil met een groep een wandeling, bus- of metrorit organiseren in de taal van uw keuze: u kan een rondleiding kiezen uit een zeer gevarieerde catalogus van originele en interessante circuits.
  • U bent een leerkracht en wil een aangepast bezoek voor uw klas: we bieden thematische en educatieve bezoeken. Deze bezoeken worden verzorgd door een team van animator-gidsen die gespecialiseerd zijn in het werken met schoolgroepen.
  • U bent een bedrijf en u wil een activiteit organiseren met uw team: we bieden een reeks sfeervolle en originele activiteiten, rond geschiedenis, verwennerij en in uitzonderlijke interieurs.

 

Dankzij haar partners: BOZAR, Flagey, Stichting CIVA, MIMA, ADAM, en vele anderen, biedt Arkadia u rondleidingen aan in het hart van een aantal grote culturele instellingen. Om ze te ontdekken, vormt u een groep en neemt u contact met ons op!