Met kleine pasjes (Brussel stad)

Durée :
1 uur 30 minuten
Type
  • Rondleidingen voor scholen
Catégorie(s)
  • C'est le pied !
DSC01763.JPG

Deze wandelingen worden aangeboden in verschillende gemeentes van Brussel: Anderlecht, Brussel Centrum, Forest.

Deze wandeling wil de kleinsten wijzen op alternatieve verplaatsingsmogelijkheden in de stad en hen helpen om zich in alle veiligheid in de stad voort te bewegen. Aan de hand van de geschiedenis van de stad en de opmerkelijke elementen van haar patrimonium wordt de geschiedenis van de mobiliteit in al haar facetten belicht: de oude haven, paardentrams, auto’s, de metro,... De kinderen worden attent gemaakt op de mogelijkheden en gevaren van de stedelijke mobiliteit, maken kennis met de verkeersborden voor voetgangers en fietsers, luisteren naar het geluid van het verkeer en vergelijken het met de stilte die heerst binnen een bouwblok… Zo wordt beroep gedaan op de verschillende zintuigen!
De wandeling biedt de mogelijkheid om de gevolgen van de verschilllende verplaatsingsmogelijkheden op de levenskwaliteit in de stad vast te stellen.

Voor: 3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar.
Gelieve bij reservatie te vermelden welke gemeente u verkiest

* gratis (project gesubsidieerd door het Kabinet van de Mobiliteit), maar opgelet aantal plaatsen beperkt ! Wanneer alle gesubsidieerde rondleidingen toegewezen zijn, kan de rondleiding georganiseerd worden aan de prijs van 130 euro per klas.