Op ontdekking van de Belgische dynastie et de geschiedenis van België in slechts 3u! Challenge accepted!

Type
  • Rondleidingen voor scholen
Trefpunt :

Voor het standbeeld van Leopold II op 2 stappen van het Koninklijk Paleis
Tussen de Regentlaan en het Troonplein
1000 Brussel
België

palais_royal_photo_credit_andrey_starostin.jpg

Stadsparcours de ontdekking van de geschiedenis van de Belgische dynastie

Dit ludieke en historische parcours zal u meenemen op ontdekking van de koningen die een grote rol speelden in de Belgische geschiedenis. Tijdens deze geleide wandeling zal u een belangrijke plek van de Belgische revolutie leren kennen, de plek waar Leopold I de eed aflegde te zien krijgen, enkele gebouwen opgericht door de koning-bouwer en het standbeeld van onze koning-ridder bezichtigen, de kerk waar alle koningen trouwden bezoeken en nog veel meer! Kortom, een overzicht van de koninklijke familie in al zijn dimensies!

Geleid bezoek van het BELvuemuseum : de geschiedenis van België !

De geschiedenis van België, een complex onderwerp waar leerlingen zich moeilijk voor interesseren. Waarom zou u ze niet komen ontdekken op een interactieve en educatieve manier in het BELvuemuseum die de geschiedenis van België op een thematische manier verteld? U kan kiezen tussen een "klassieke" en een meer "ludieke" rondleiding!  

Opmerking: De bezoeken volgen elkaar op, maar met een kleine pauze. Bijvoorbeeld: 9u tot 10u30 - parcours "dynastie" - pauze - 11u tot 12u30 - parcours "historique"