Op ontdekking van de Belgische dynastie et de geschiedenis van België in slechts 3u! Challenge accepted!

Ontmoetingsplaats: 
Voor het standbeeld van Leopold II op 2 stappen van het Koninklijk Paleis
Tussen de Regentlaan en het Troonplein
1000 Brussel
Andrey Starostin

Op ontdekking van de Belgische dynastie et de geschiedenis van België in slechts 3u! Challenge accepted!

Tijdsduur: 
3u
Wandeltocht
Rondleidingen voor scholen
Rondleidingen voor scholen :
170€ (week) / € (weekend)

Stadsparcours de ontdekking van de geschiedenis van de Belgische dynastie

Dit ludieke en historische parcours zal u meenemen op ontdekking van de koningen die een grote rol speelden in de Belgische geschiedenis. Tijdens deze geleide wandeling zal u een belangrijke plek van de Belgische revolutie leren kennen, de plek waar Leopold I de eed aflegde te zien krijgen, enkele gebouwen opgericht door de koning-bouwer en het standbeeld van onze koning-ridder bezichtigen, de kerk waar alle koningen trouwden bezoeken en nog veel meer! Kortom, een overzicht van de koninklijke familie in al zijn dimensies!

Geleid bezoek van het BELvuemuseum : de geschiedenis van België !

De geschiedenis van België, een complex onderwerp waar leerlingen zich moeilijk voor interesseren. Waarom zou u ze niet komen ontdekken op een interactieve en educatieve manier in het BELvuemuseum die de geschiedenis van België op een thematische manier verteld? U kan kiezen tussen een "klassieke" en een meer "ludieke" rondleiding!  

Opmerking: De bezoeken volgen elkaar op, maar met een kleine pauze. Bijvoorbeeld: 9u tot 10u30 - parcours "dynastie" - pauze - 11u tot 12u30 - parcours "historique"