Foutmelding

  • Notice: Undefined index: und in eval() (regel 10 van /home/arkadia/public_html/sites/all/modules/ds/modules/ds_format/ds_format.module(66) : eval()'d code).
  • Notice: Trying to get property of non-object in eval() (regel 13 van /home/arkadia/public_html/sites/all/modules/ds/modules/ds_format/ds_format.module(66) : eval()'d code).

Muziek in het kasteel

 
Prix : 
Prijs : 
Price : 
0€ (sur réservation)
 
Tijdsduur: 
1h
Wandeltocht

Het  kasteel  van  Linthout  werd  tussen  1867  en  1869  in  neo-Vlaamse  renaissancestijl gebouwd door de Gentse architect Florimond Vandepoele voor advocaat Auguste Beckers. In 1898 werd het gekocht door bankier Charles-Henri Dietrich, de latere baron van Hertoginnedal, die zowel langs binnen als buiten zijn stempel op het gebouw drukte, in samenwerking met architect Edmond De Vigne en schilder-decorateur Jean Van Holder. De overwegend neogotische sierelementen van de benedenverdieping (muurschilderingen, glasramen, enz.) verwijzen naar de lokale geschiede-nis en bevatten gestileerde zichten van het oude Woluwe maar ook oude wapenschilden. Sinds 2000 is het kasteel eigendom van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. Het is vandaag in gebruik als academie voor muziek, dans en woordkunst, en werd onlangs gerenoveerd. Het bezoek vertelt u alles over de geschiedenis van deze site en wordt gevolgd door een concert van de leerlingen en leraren van de academie

Rendez-vous plaats: 
Tweelindenlaan 2A in Sint-Lambrechts-Woluwe

Reservering

Reservatie vereist via ons online formulier.

Reservaties zijn afgesloten op vrijdag vóór het weekend.