Over ons

Sinds 1983 is Arkadia een vereniging van historici en kunsthistorici, die zich als doel stelt haar gevoeligheid voor de artistieke creatie, het erfgoed en de stad met het grote publiek te delen

Ons doel is de stad met een originele en aandachtige blik te aanschouwen, om zo al haar rijkdommen te onthullen en haar geschiedenis en structuur met u te delen.

Arkadia vzw

Als specialisten van het architecturaal erfgoed en de hedendaagse kunst (her)ontdekken we de stad Brussel gedurende verschillende geleide bezoeken en conferenties in verschillende talen. Wij ontwikkelen een "pedagogie voor het kijken", want we zijn er namelijk van overtuigd dat door mensen hun stad te laten zien en doen begrijpen, we helpen om onze stad te bewaren en te beschermen.

Onze activiteiten:

  • Rondleidingen te voet, met de bus en met de metro
  • Conferenties  
  • Geleide bezoeken door exceptionele interieurs
  • Bedrijfsevenementen
  • Uitstappen buiten Brussel en buiten België
  • Ateliers voor kinderen

 

Onze expertise:

Ons team bestaat uit 60 gidsen, waaronder historici, kunsthistorici, kunstenaars, architecten, designers,… Elke gids heeft zijn specialisatie (eeuw, thema, artistiek domein) waardoor we een hoge kwaliteit van de rondleiding kunnen garanderen. We bieden u rondleidingen in het Frans, Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees en Hongaars aan.

Op basis van uw profiel stelt Arkadia u een aangepaste formule voor:

  • Individueel, u kan zich aansluiten bij één van onze wandelingen: we stellen u een jaarprogramma voor individuelen gericht op Brussel voor, voor zij die hun kijk op de geschiedenis en de stad vandaag willen verruimen. Dit jaarprogramma is in het Frans.
  • U hebt een groep samengebracht en wenst een rondleiding te voet, per bus of met de metro te organiseren, in de taal van uw keuze: we stellen u een zeer gevarieerde catalogus voor met originele en levendige parcours.
  • U bent leerkracht en u wenst een aangepast bezoek voor uw klas: we bieden u verschillende thematische, pedagogische en ludieke bezoeken aan die door onze gespecialiseerde animatoren aan elke schoolgoep aangepast worden.
  • U bent een bedrijf en wenst een activiteit te organiseren met uw team: we stellen u een reeks ludieke en originele activiteiten voor, over geschiedenis, met proevertjes en/of in exceptionele interieurs.

 

Dankzij  zijn partners: BOZAR, Flagey, Stichting CIVA, MIMA, ADAM, en vele anderen, biedt Arkadia u rondleidingen aan in het hart van een aantal grote culturele instellingen. Om ze te ontdekken, stelt u simpelweg een groep samen en contacteert u ons!